6 Eylül 2005 Salı

Yaşasın Halkların Birlikte Mücadelesi

UHAD-FED'in çağrısı ile Abdullah Öcalan'ın tecrit edilmesini protesto etmek üzere, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden toplanan binlerce kişi, Gemlik'e sokulmadıkları gibi, yol boyunca saldırıya uğradılar. Saldırılar, Bozüyük'te linç girişimine dönüştü. Linç girişimi ve Gemlik'e gidişinin engellenmesinin ardından birçok kentte düzenlenen eylemlere saldıran polis ve jandarma, Siirt'te bir göstericiyi katletti. 
Bir otobüsün içinde 44 insan, saatlerce polisin ve jandarmanın gözleri önünde linç güruhu tarafından taşlandı, kırılan camlardan içeri girenler sopalarla kadın-çocuk demeden dövdüler. Bir ölümün yaşanmamasının tamamen tesadüf olduğu olayda otobüsteki herkes yaralanırken, bazıları durumu ağır şekilde hastaneye kaldırıldı.






Gülsuyu-Gülensu HÖC 6 Eylül günü Heykel'de saldırıyı protesto eden bir eylem yaptı. "Provokasyonlara Son, Yaşasın Halkların Birlikte Mücadelesi, Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz" sloganları atan HÖC'lüler, yaptıkları açıklamada, Trabzon'da başlayan provokasyon ve linç girişimlerinin sürdüğüne dikkat çekerek, sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu dile getirdiler. Polisin kitleyi kuşatarak gözaltı tehdidinde bulunduğu eylem, alkışlar ve sloganlarla son buldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder