17 Eylül 2005 Cumartesi

Keyfi Uygulamalara Son Verilsin

Gülsuyu Mahallesi’nde demokratik kitle örgütlerine ve HÖC’e polisin yaptığı keyfi uygulamalar, bir yürüyüş yapılarak protesto edildi.




Tepeden başlayarak heykele kadar yapılan yürüyüş sırasında “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Faşist Polis Gülsuyu’ndan Defol”, sloganları atıldı. 30 kişinin katıldığı eylemde “Keyfi Uygulamalara Son- Baskılar Bizi Yıldıramaz “pankartı taşındı. 20.30’da başlayan eylem 21.30’da halaylar ve sloganlarla sona erdi.



Gülsuyu HÖC Temsilciliği’nin 16 Eylül 2005 tarihinde yaptığı basın açıklaması metni'ni yayınlıyoruz;

BASINA VE KAMUOYUNA

Bizler bugüne kadar mahallemizde yaşanan her türlü soruna karşı çeşitli çalışmalar yaptık.Uyuşturucuya, fuhuşa, yozlaşmaya, çeteleşmeye, yıkımlara ve provokasyonlara karşı halkımızı bilgilendirerek tüm bu sorunların çözümü için birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladık. Bunun için çeşitli etkinlikler, yürüyüşler, toplantılar, basın açıklamaları düzenledik Bundan sonra da bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu faaliyetlerimizi gerçekleştirirken çeşitli zorluklar, keyfi uygulamalar ve engellerle karşılaştık. Son günlerde bu uygulamalar daha da atmaya başlamıştır.Demokratik bir hak olan basın açıklamalarına tahammül gösteremeyen polis mahalleyi ablukaya alarak insanları provoke etmektedir. Polis, halkı ve basın açıklaması yapanları düşman olarak niteleyen bir zihniyetle mahallemize çevik kuvvet ekipleri ve panzerlerle yığınak yapmaktadır. Bunu da son dönemde ülkemizde yaşanan provokasyonlar ve linçlerle gerekçelendiremeye çalışan polis bu tutumuyla mahallemizde yeni saldırıların zeminini hazırlamaya çalışmaktadır.

Polisin mahallemizde ki bu tavrı, halkın demokratik tepkilerini dile getirmesine tahammülsüzlüğünün ifadesidir. Buna izin vermeyeceğiz. Hak ve özgürlüklerimize karşı gelişen her türlü saldırıya karşı demokratik tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.

BASKILAR BIZI YILDIRAMAZ

KEYFI UYGULAMALARA SON

HALKIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder