7 Eylül 2005 Çarşamba

Provokasyon protestosunda polis provokasyonu

Gülsuyu HÖC Temsilciliği, 6 Eylül günü gerçekleştirdiği, provokasyonları protesto eyleminin ardından, ertesi günü de Gülsuyu sokaklarında "Provokasyonlara Son" dedi. Eylemde, linç girişimleri ve provokasyonları protesto eden sloganlar atılırken, yapılan açıklamanın ardından, polisin provokasyon girişimi yaşandı. 

HÖC'lüleri kuşatan polis bir yandan "slogan atarsanız gözaltına alırız" diye tehdit ederken, Maltepe İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen polis şefi de bu tehditlere katılıyordu. Tehditlere boyun eğmeyen HÖC'lüler eylemlerini tamamlayarak iradi olarak eyleme son verdiler. 

Gülsuyu Meydanı'nda bunlar yaşanırken, polis mahalle girişinde durdurduğu belediye otobüslerinde halkı "meydana PKK'liler bayrak yakıyorlar" yalanıyla provokasyona alet etmeye çalışıyordu. 

Temcit pilavına dönen bu provokasyon girişimi Gülsuyu halkından rağbet görmezken, Trabzon'dan bu yana gerçekleşen provokasyonları kimlerin örgütlediği bir kez daha görüldü. İlerici yapısı ve yıllardır baskıya, zulme karşı verdiği mücadele ile bilinen Gülsuyu halkının, provokatörlere yüz vermemesi üzerine bu kez de polis, sanki böyle bir durum varmış gibi, halka "can güvenliğiniz yok, sizi eskortla götürelim" dedi. Halk bu oyunu da reddederek polisin devrimcilerle halkı karşı karşıya getirme politikasını suratına çarptı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder