6 Ekim 2009 Salı

Uyuşturucu Satıcısına Suçüstü Yapıldı

 6 Ekim 2009 saat 22.30'da Gülsuyu'nda uyuşturucu satıcısına suç üstü yapıldı. Devrimcilerin, devrimci değerlerin kök saldığı mahallerde devletin kendi eliyle yaydığı faaliyetlerin başında uyuşturucu geliyor. Gençlerimiz halk kültürüyle büyümesin, devrimci değerleri öğrenmesin diye harcadığı çabayı uyuşturucu satıcıları için harcasaydı uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar düşmezdi. 

Halk Cepheliler'in mahallede dolaştığı sırada torbacı diye tabir edilen Kenan isimli kişide küçük paketler halinde hazırlananmış esrarlarla dolu bir poşeti ele geçirdi. Bu sırada uyuşturucu satıcısını 15 dakika içinde onlarca kişi arayıp esrar olup olmadığına tanık olundu. Gülsuyu'na çevre semtlerdende alıcıların geldiği anlaşıldı. Halk Cepheliler bunun üzerine halkla birlikte gençlerimizi zehirleyenleri, uyuşturucu kullanmayı meşru görenleri sokak ortasında tek sıra yaparak teşhir ettİ. 

GÜLSUYU SOKAKLARINDA YOZLAŞMAYA KARŞI MÜCADELE KARARLILIĞI... 

Halk Cephelilerin teşhir esnasında sokak boyu evlerde oturan ailelerin zillerine basarak evlatlarını zehirleyeni, onlarla ilişkide olanları gösterip halkın sorunlarına sahip çıkması yönündeki çağrısına halk evlerinden alkşılaral inerek katıldı. Saatler 00.30'a geldiğinde Heykel Meydanında 150'den fazla insan toplanmıştı. Meydanda toplanan kitleden "yozlaşmaya izin vermeyeceğiz", "yozlaşmaya karşı mücadelemiz sürecek" sloganları yükseldi. Halkın karşısına tek sıra halinde dizilen uyuşturucu satıcısı ve alıcıları halka bir kez daha teşhir edildi. Halk Cepheliler'in yozlaşmaya karşı mücadelesinin anlatıldığı konuşmadan sonra halka "bizler adaletin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz fakat adaletin olmadığı her düzende halk kendi adaletini sağlayacaktır" denildi ve halka bunlara verilecek cezanın ne olması gerektiği soruldu. Halkın içinden "bu pisliği bırakacakları konusunda kendilerine söz vermeleri, kendilerinin de onları denetleyeceğini", kararını verdi. Mahalleden gönderilen alıcıların ardından halk, devrimcileri alkışlayıp evlerine döndü. Yozlaşmayı yayanlar halkı karşılarında bulmaya devam edecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder