30 Nisan 2012 Pazartesi

1 Mayıs Öncesi Halaylar

30 Nisan akşamı 19:30-22:00 arası Gülsuyu Heykel meydanında davul-zurnalı, meydan ateşi etrafında halaylar çekildi ve halkımız 1 mayısa davet edildi.

Etkinlik boyunca YAŞASIN 1 MAYIS , MAHİR HÜSEYİN ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ, MAHİRDEN DAYIYA SÜRÜYOR BU KAVGA sloganları atıldı.

Heykel meydanına kuşlamalar yapıldı.

Halkın ilgisi yoğundu hep beraber halaylar çekildi etraftan geçen araçlar kornalarla bu coşkuya ortak oldu.

2 buçuk saat süren etkinlikte Taksim ruhu Gülsuyu'na taşındı.






18 Nisan 2012 Çarşamba

Engin Çeber Halk Kütüphanesi açıldı.



Emperyalizmin Yoz Kültürüne Karşı Engin Çeber Halk Kütüphanesi Açarak Mücadelemizde Bir Mevzi Daha Kazandık

Uzun süreden beri çalışmasını sürdürdüğüz ve çalışmasını yürütürken tutsaklıklar verdimiz Engin Çeber Halk kütüphanesini uzun emekler sonucu açmanın heyecanını ve gururunu 250 kişilik Gülsuyu halkıyla birlikte 18 Mart 2012 Pazar günü açılış etkinliği yapılarak yolumuza devam ediyoruz.

Günler öncesinden Gülsuyu mahallelerinde sesli çağrılar, stantlar, davetiye dağıtımı afiş çalışmaları son güne kadar devam etti. 18 Mart 2012 Pazar günü 16.00’da ilk olarak Engin Çeber ve tüm dünya devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından Rasim Özdemir tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. ‘ Bilgi güçtür, okumayan insan güçsüz ve çürümeye mahkûmdur, okuyarak bilginin ışığıyla yolumuzu aydınlatamaya, emperyalizmin yozlaştırma politikasına karşı bilginin gücüyle karşı koyabileceğimizi’ denilen açıklamanın ardından sanatçı Ercan Aydın’ın sahneye çağrılmasıyla program başladı. Ardından, Kandıra özgür tutsaklar adına gelen mesaj okundu:

Umutsuzluk yasak
Yılgın türküler söylemekten
Yürüyor umudun ordusu
Umutsuzluğu kurşuna dizerek

‘ Umudu büyütmenin erbapları olduk dünden bugüne umudu bazen bir adımla, bazen bir mevziiyle bazen bir türküyle, ile ama hiç durmadan ve usanmadan büyüdük …

Bilgi güçtür. Emperyalizmin yoz kültürünü egemen yapılmaya çalışıldığı, ahlaksızlığın geçer akçe sayıldığı, benciliğin bireyciliğin pazarlandığı günümüz Türkiye’sinde bilgiyi, sevgiyi paylaşmayı bilen sizleri selamlıyoruz. Gülsuyu gülensu Engin Çeber halk kütüphanesi, yozlaştırma saldırılarına karşı kazanılmış bir mevzidir. Bu mevziiyi yaratan adalıları, Gülsuyu gülensuyu emekçi halkını kutluyoruz

Kandıra F Tipi Özgür Tutsaklar olarak Sevgiyle selamlıyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.’

Ardından sahneye çıkan tiyatro Simurg, Engin Çeber’i anlatan bir oyun sergilendi. Son olarak sahneye çıkan Grup Yorum Korosu Söylediği türküler ve marşlarla katılanları coşturdu. Etkinlik boyunca sanatçıların Engin Çeber’in işkenceyle katledilmesini kınayan ve direnişiyle yeni Engin Çeberler çıkacağını vurguladılar.

Halk Cephesi adına yapılan konuşmada mahallelerimizi can kan pahasına kuruldu bu uğurda şehitlikler ve tutsaklıklar yaşadığımız mahallelerimize sahip çıkmamız gerektiğini, o gün mahallelerimizde örgütlü gücümüzle karşılaşmalıdırlar vurgulandı.

Etkinliğe Tüm Emekliler 4 Nolu şube yöneticileri ve Devrimci Mücadelede Emekliler mesajlarıyla etkinliğimize katıldılar. Maltepe belediyesinden işten atılan taşeron işçilerinden Serhat Yurtsever direnişini ve karşılaştıkları zorlukları ve kazanacaklarını olan kararlılıklarını dile getirdiler. Etkinlik boyunca halaylar, sloganlar durmaksızın devam etti.

 
 

5 Nisan 2012 Perşembe

BAĞIMSIZ TÜRKİYE KONSERİ ÇALIŞMALARI

15 Nisan'daki Bağımsız Türkiye konseri çalışmaları çerçevesinde Gülsuyu, Maltepe, Esenkent ve Kartal bölgelerinde 500 adet afiş ve onlarca pankart asıldı. Gülsuyu mahallesinde toplu dergi dağıtımıyla birlikte halka konser çağrısı yapıldı ve kapı kapı konser davetiyesi dağıtıldı.
Maltepe Beşçeşmeler meydanında konser için stand açıldı. Halkın konsere ilgisi büyüktü, standın açıldığı ilk gün 3000 adet davetiye dağıtıldı. Stand konser gününe kadar açık olacak. Afişleme ve stand fotografları ektedir.