26 Ağustos 2012 Pazar

GÜLSUYU - YOZLAŞMAYA VE YIKIMLARA KARŞI 4. GELENEKSEL HALK PİKNİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


            Bu yıl 4.sü düzenlenen halk pikniğinin çalışmaları aksaklıklar ve eksikliklere rağmen kısıtlı bir sürede gerçekleştirildi. Mahallenin belirli bölgelerine yüzlerce afiş asıldı, Gülsuyu, Esenkent mahalle pazarlarında ve kapı kapı ev ev binlerce bildiri dağıtıldı, Heykel meydanında ve Çarşamba pazarı girişinde standlar açıldı. Pikniğe son bir gün kala mahallede bir uyuşturucu satıcı kilolarca uyuşturucu ile yakalandı ve halka teşhir edildi. Yakalan uyuşturucu halkın önünde yakıldı. Yozlaşmaya karşı mücadelede ne kadar net ve samimi olduğumuz bir kez daha halka gösterildi. Pikniğimizde bu mücadelenin bir eseri olarak birlik ve dayanışmamızı büyütmenin bir aracıdır
26 Ağustos Pazar günü sabahın erken saatleri piknik alanında hummalı bir çalışma başladı. Bir yandan sahne elektrik ve ses sistemleri kururken öbür yandan standlar kuruluyor, çevre düzenlemesi yapılıyor ve piknik alanına Gülsuyu-Gülensu Haklar Derneği imzalı pankartlar asılıyor. Alanın girişine “UYUŞTURUCU SATMAK ŞEREFSİZLİKTİR” , “YOKSULLUĞA VE YOZLAŞMAYA KARŞI GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR” ve “YOZLAŞMAYA KARŞI HALK PİKNİĞİMİZE HOŞGELDİNİZ” pankartları asıldı. Sahnenin bir tarafına Sadık ŞENBABA ve Baran Kuzey YILDIRIM’ın resimlerinin olduğu “DEVRİMCİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR” pankartı asılırken öbür yanına da “MAHALLEMİZDE UYUŞTURUCUYA, FUHUŞA, KUMARA, ÇETELEŞMEYE İZİN VERMEYELİM” pankartı asıldı.
Piknik programı saat 14:00 da açılış konuşmasıyla başladı. Yapılan açılış konuşmasında : “……..Dedik ki: pikniğimiz, düzenin yoz kültürüne karşı açılmış savaşın bir cephesidir. Bu savaş düzenin bize dayattığı yoz, bencil, bireyci kültüre karşı halk kültürünün savaşıdır. Bu savaşı kazanmak için halkın dayanışmasını büyütmek, geliştirmek ve örgütlemek zorundayız. Bu yüzden örgütlenmemizden birlik beraberliğimizden korkuyorlar. Evet korkularını büyüteceğiz çünkü biz her zaman birlik beraberlik içerisinde olacağız. Anadolu kültürünü yok etmelerine izin vermeyeceğiz……
……….Bugün buradayız. Aynı sofraya diz kıracak, hep bir ağızdan türküler söyleyecek, hep beraber halaya duracağız. Bu sofra dost sofrasıdır, dostun sofrasından aç kalkılmaz, bir lokma ekmek bin parçaya bölünür, bir derde bin derman bulunur…….”   denildi.
            Açılış konuşmasının ardından sanatçı dostlarımız Baran, Domane Dersim, Kenan-Şengül Kardeşler, Gülsuyu Müzik Grubu, Grup Yankı, Seyfi Yerlikaya ve Grup Yorum Korosu türküleri ve halaylarıyla; Mehmet Esatoğlu da bir tiyatro gösterisiyle pikniğe ayrı bir heyecan ve renk kattılar. Yüzlerce kişinin katıldığı halk pikniğimiz akşam 21:30 a kadar sürdü. Hava kararmasına rağmen coşku devam etti, piknik alanı getirilen ışıklandırmalarla ve arabaların far ışıklarıyla aydınlatıldı.
            Pikniğimiz her şeye rağmen her hangi bir sorun yaşanmadan halkın memnuniyetiyle ve birlik beraberlik dayanışma çerçevesinde sona erdi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder