29 Temmuz 2012 Pazar

Binler Faşizme Karşı Yürüdü.

29 Temmuz tarihinde Malatya’da alevi mahallesine yapılan faşist saldırıyı duyan Gülsuyu Gülensu halkı saat 23.30’da saldırıyı protesto etmek için Heykel meydanında toplanarak sloganlarla çağrı yapılarak son durağa gidildi. Burada toplanan halk, kitresel bir şekilde yürüyüşe geçerek mahalle sokaklarını dolaşarak heykel meydanına geldi. Meydandaki polis akrep aracı halk tarafından taşlanarak ve sloganlarla kovuldu “Katil Polis Gülsuyun’dan Defol, Malatya Faşizme Mezar Olacak, Malatya Halkı Yalnız Değildir” sloganları atıldı. Daha sonra oturma eylemi başlatıldı ve saat 02.30’a kadar sürdü. Oturma eylemi sırasında devrimci yapılar oluşturdukları komiteyle bir eylem kararı aldı ve bu kararda 30 Temmuz tarihinde saat 21.00’da Gülensu son durakta yürüyüş kararı alındı. Halka bu karar açıklanarak eyleme kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

30 Temmuz saat 18.30’da Halk Cephesi, Partizan, ESP, KÖZ, Maltepe Pir Sultan oluşumu araçlarla sesli çağrı yapılarak esnafları ve kafeleri dolaşarak kitresel bir şekilde akşam gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. 2 saat süren sesli çağrıda tüm mahalle halkına eylemin duyurusu yapıldı. Saat 21.00’de Gülensu son durakta toplanarak yürüyüşe geçildi. Heykel meydanına doğru ilerleyen kitle her sokak başında bekleyen halka da yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Slogan ve alkışlarla Fatmahanım durağına ilerleyen kitle polis barikatlarıyla karşılaştı. Polis “Katil Polis Gülsuyu’ndan Defol, Malatya Halkı Yalnız Değildir, Malatya Faşizme Mezar Olacak, Hepimiz Aleviyiz Hepimiz Kürdüz, Biji Biretiya Gelan” sloganları ile protesto edilirken, kitlenin önünü açması için de yürüyüş kararlılıklarını polise bildirdiler. E-5 köprü girişinde açıklama yapma kararlılıklarında ısrar eden kitle yarım saat sonra yürüyüşüne devam etti. Halkın ısrarı ve kararlığıyla panzerler ve çevikler geri çekildi ve kitle açıklama için belirlediği alana girdi. Bu zaferi sloganlarla haykıran kitle ardından basın açıklamasını yaptı. Açıklamayı mahalle halkından bir ablamız okuyarak devletin bir kez daha katliam hazırladığını anlattı. Basın açıklaması bittikten sonra Heykel meydanına doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam edildi. Meydanda, beş bin kişinin katıldığı eylem sona erdi.

Okunan açıklamanın tam metni:

Katliamcı bir devlet geleneği bugün Malatya'da bir defa daha karşımıza çıktı.
Irkçılığı körükleyen devlet, Roboski'de 34, Sivas’ta 35 insanımızı katletti.
Romenlere yönelik gerçekleşen ırkça saldırıda, Ermenilere yapılan katliamlarda ve en son Malatya'da gerçekleşen saldırıda devlet açıklamaları ırkçılığı körükleyen yöndedir.
Katlettiklerini suçlayan ve katillerin sırtına sıvazlayan devlet, cezaevinde katlettiklerini terörist, katledilen Ermeni ve Kürtleri bölücü, Alevileri ise yok saydı. Evlerin kapılarına işaret konup gazetelerde kurumlar, kişiler hedef gösterilerek katliam sinyalleri verilirken, sessiz kalan devlet Malatya'da saldırıya uğrayan alevi aileye “sizi koruyamayız buradan gidin” diyor. Irkçılığını katliamcılığını saklama ihtiyacı duymayan devlet, Sivas'ın katillerine meclise taşıyor bin operasyonun en büyük mimarlarından Mehmet Ağar'ı saraylarda ağırlıyor.
Artık yeter! Katledilen, yok sayılan ve her durumda saldırıya uğrayan halkların birleşme zamanı geldi geçiyordu. Sivas davası zaman aşımına uğratıldığında başbakan “gazanız mübarek olsun” dedi. Roboski'de ise katledilen Kürt gençlerin ailelerine para teklif ederek aileleri susturmaya çalışıyor. Kapılara yazılan ırkçı yazıları münferit olaylar olarak açıklayıp yeni katliamların sinyalini veriyor AKP katliamcı devlet zihniyetini fütursuz savunucusu olduğunu her durum da ortaya koyuyor.
Biz ezilen halklar komşumuza yapılan saldırıyı kendimize yapılmış görmezsek sağ olan yılanın bizi sokmasını bekleriz, sokakta insan avına çıkanlara bizim yanıtımız halkların birleşik mücadelesi olacaktır.
Dün başlayıp bugün hala devam eden saldırılar karşısında onca silahına gaz bombasına, elektronik copuna, askerde polisine rağmen saldırıyı durduramadığını söyleyen devlet, açık ki katliamları tetikliyor. Biz ezilen, hor görülen, yok sayılanlar milyonlar olup sokaklara akacak ve Malatya’daki Alevilerin ve Kürtlerin yalnız olmadığını söyleyeceğiz. Eylemlerimizi ani tepkiler olarak değil katliamcı ırkçı zihniyete geri adım attırana kadar devam edeceğiz.

KATLİAMCI DEVLET HESAP VERECEK
MALATYA FAŞİZME MEZAR OLACAK
MALATYA HALKI YALNIZ DEĞİLDİR
BİJİ BİRETİYA GELAN
YAŞASINN DEVRİMCİ DAYANIŞMA

Örgütleyici Kurumlar: HALK CEPHESİ, PARTİZAN, ESP, MALTEPE PİR SULTAN OLUŞUMU, KÖZ

Destekleyici Kurumlar: EMEP, HDK 1.bölge yürütme, BDP




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder