12 Mart 2011 Cumartesi

Mahallede Çete Saldırısına Karşı Ortak Eylem

12 Mart cumartesi günü Gülsuyu'nda Heykel Meydanı'ndan başlayan, Fatma Hanım, cemevi sokağı, pazar yolu ve okul durağına kadar süren bir yürüyüş yapıldı. Bir gece önce çeteler tarafından pazar yolunda sokak ortasında üç arkadaşımızın vurulmasına tepki olarak gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasına Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği, Proleter Devrimci Duruş, Partizan, Gülsuyu Gülensu Güzelleştirme derneği, BDP ve ESP katıldılar. 250 kişinin katıldığı basın açıklaması ve yürüyüşte "Çeteler Halka Hesap Verecek Gülsuyu Gülensu Halkı" pankartı açıldı. " çeteler halka hesap verecek, devrimcilere uzanan elleri kıracağız, gülsuyu çetelere mezar olacak, katil polis gülsuyu'ndan defol, yozlaşmaya izin vermeyeceğiz, halkımız saflara hesap sormaya, yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. gün boyunca kahve konuşmaları ve sesli çağrılarla çeteler halka teşhir edildi. saat 19:30'da başlayan yürüyüş 21:00 sularında bitirildi.
''

BASINA VE HALKIMIZA
            Dün gece saat 23:30 sularında mahallemiz pazar sokağı üstünde,çevrelerinde devrimci- demokrat olarak tanınan üç arkadaşımız çeteler tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. Bacaklarından kurşunlanan arkadaşlarımız dün gece hastaneye kaldırılmış ve tedavileri yapılmıştır. Tamamen şans eseri sakatlanmaktan ya da ölmekten kurtulan arkadaşlarımızın sağlık durumları ciddidir. Mahallemizde son süreçte devrimci kişilere ve kurumlara yönelik helikopterli binlerce karmaskeli çevik kuvvet ve özel harekat timleri ile yapılan operasyonlar çetelerin de devrimci demokrat kişi ve kurumlara yönelik saldırıların önünü açmıştır. Tüm bu saldırılar yozlaşmaya karşı verdiğimiz mücadeleyi engellemeye sindirmeye yöneliktir. Tüm bu helikopterli operasyonları hazırlayan mahallelerimizi kumarla uyuşturucuyla teslim almaya çalışan faşizm istiyorki yozlaşalım istiyorki kültürümüzü ve değerlerimizi unutalım, istiyorki evlerimiz başımıza yıkılırken sessizce kabullenelim. Bunun için ilk önce devrimcilere saldırıyor,bunun için halkı yoksul bıraktığı gibi yozlaştırmaya çalışıyor. Yozlaştırmazsa sindirmezse istediği gibi yönetemez, yoksul bırakamaz, kölece çalıştıramaz, gecekondularımıza gözdikemez ve daha önemlisi kültür ve geleneklerimizi unutturamaz. Biliyorki biz devrimciler halkın içinde kök salmış, halkın içinden çıkmış en soylu damarız. O damarı kurutamadığı sürece yönetemeyecekler, istedikleri gibi evlerimizi yıkamayacaklar, gelenek ve tarihimizi unutturamayacaklar. Korkuları büyüktür. Devrimcileri halkın içinden asla söküp atamayacaklar, asla yıldıramayacaklar. Çünkü devrimciler halktır.
            Halka ve devrimcilere kurşun sıkmak şerefsizliktir. Çeteler halka hesap verecektir. Buradan bir kez daha uyarıyoruz uyuşturucu satanlar,kumar oynatanlar, fuhuş yapan ve yaptıranlar bu mahallede yeriniz yok ve biz devrimciler olduğu sürece sizi mahallemizde barındırmayacağız. Ne helikopterli operasyonlar ne de çete artıklarının tehdit ve saldırıları bizi  mücadelemizden vazgeçiremez.
            Polisinizi, helikopterlerinizi, çetelerinizi çekin mahallelerimizden. Her türlü bedele rağmen mahallelerimizde uyuşturucuya,kumara, fuhuşa,yozlaşmaya izin vermedik vermeyeceğiz.

ÇETELER HALKA HESAP VERECEK.
DEVRİMCİLERE UZANAN ELLERİ KIRACAĞIZ.
GÜLSUYU ÇETELERE MEZAR OLACAK.
KATİL POLİS GÜLSUYU'NDAN DEFOL.
YOZLAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ.
HALKIMIZ SAFLARA HESAP SORMAYA.
YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA.
''