18 Ekim 2010 Pazartesi

GÜLSUYU-GÜLENSU ULAŞIM ÇİLESİNE SON DEMEK İÇİN YÜRÜDÜ

Gülsuyu-gülensu ulaşım çilesine son demek için yürüdü. Eylemden önce kahveleri ve sokakları gezen halk cepheliler halkı yürüyüşe çağırdı.saat 17:00’da sondurak meydanında toplanmaya başlayan kitle ‘’ulaşım çilesine son’’ ‘’21-g ve 133-g hatlarına eksefer Maltepe gülsuyu hattına belediye otobüsü istiyoruz alacağız’’ ve ‘’haklıyız kazanacağız’’ pankartları ve kızıl bayraklar açarak yürüyüşe geçti. Sloganlar ve ajitasyonlarla heykel meydanına inen kitle halk tarafından coşkuyla karşılandı burada gülsuyu spor taraftarları ve engin çeber spor futbolcuları eyleme katılarak yürüyüşe destek verdi. Heykel meydanına kısa bir konuşma yapan halk cepheliler halkı yürüyüşe çağırdılar. Bu sırada yüzlerce çevik kuvvet akrepler ve polis araçları heykel meydanını adeta kuşatarak eylemi terörize etmeye çalıştı ancak evlerinin önüne çıkan insanlar ve dükkanlarından çıkan esnaflar kitleyi alkışlayarak ve yürüyüşe katılarak bu oyunu bozdu ve polislere en iyi cevabı vermiş oldu. Heykel meydanından fatmahanıma doğru yürüyüşe geçen kitlenin coşkusu doruğa çıktı. ‘’ulaşım çilesine son!’ ‘’halkız haklıyız kazanacağız’’ ‘’ekmek zamları geri çekilsin’’ sloganları gülsuyunun caddelerinde yankılanıyordu. Yaklaşık 100 kişilik çevik kuvvet polisi ve akrepler kitlenin arkasından yürüyerek eylemi terörize etmeye çalıştı.
Yaklaşık 2 kilometrelik yol sloganlarla marşlarla yüründü fatmahım meydanında okunan basın açıklamasında;

MAHALLEMİZDE ULAŞIM ÇİLESİNE SON! İNSANCA ULAŞIM İSTİYORUZ ALACAĞIZ!

HALKIMIZ!

Gülsuyu - Gülensu haklar derneği olarak mahallemizde ulaşım çilesine son şiarıyla bir kampanya örgütlüyoruz.Sizlerinde bildiği gibi mahallemizde otobüs seferleri hem yetersiz hem de geç gelmekte İnsanlarımız sabah ve akşam iş saatlerinde otobüs ve minibüslerde balık istifi yolculuk yapmaya zorlanmakta ve insan yerine konmamaktadır. Bu sorunu en can yakıcı hisseden sizlersiniz. istanbulun görece daha zengin bölgelerinde daha yeni ve fazla otobüs varken mahallemize iett’nin en eski otobüsleri düşük sefer sayılarıyla verilmektedir!

HALKIMIZ !

Mahallemizde ulaşım çilesine son şiarıyla gerçekleştirdiğimiz halk toplantılarında belirlediğimiz iki ana taleple kampanyamızı sürdürüyoruz. Tüm halkımızı insanca ulaşım mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz.

TALEPLERİMİZ
1-) 21-G VE 133-G HATLARINA EK SEFER İSTİYORUZ, MALTEPE-GÜLSUYU HATTINA UCUZ BELEDİYE OTOBÜSÜ İSTİYORUZ!

150 KİŞİNİN KATILDIĞI EYLEM SLOGANLAR VE MARŞLARLA BİTİRİLDİ.