28 Ekim 2009 Çarşamba

Yozlaşmaya Karşı Halk Toplantısı

Gülsuyu'nda Halk Cephe'lilerin bir uyuşturucu satıcısını yakalaması ve ardından mahalle ortasında bir çok uyuşturucu bağımlısını halka teşhir etmesinin ardından bir halk toplantısı çağrısı yapılmıştı. daha önce yakalanan bir uyuşturucu satıcısının ifadeleri sonucu onlarca uyuşturucu içicisi ve satıcısı tespit edilmiş bu uyuşturucu satıcısı ve bağımlısı kişiler Halk cepheliler tarafından çağırılarak ailelerinin yanında bu pisliği satmaktan ve kullanmaktan vazgeçmeleri yönünde uyarılmıştı. uyarılanlardan 2 minibüs şöförü ve bir fotoğrafçı bir hafta ve bir ay gibi çeşitli sürelerce mahallede çalışmaktan men edilmişlerdi. tüm mahalle halkından çok büyük destek alan bu çalışma bu hafta yapılan halk toplantısıyla genişleyerek sürdü. halk toplantısına mahalle aralarında bildiri ve megafonla çağrıda bulunan Halk Cephe'liler halktan büyük destek gördü. toplantıya saatler kala toplantının yapılacağı gülsuyu heykel durağındaki kahvehane önünde toplanan Halk Cephe'liler müzük çalarak halaylarla türkülerle halkı toplanmaya çağırdı. saat 19:30'u gösrediğinde toplantıya başlandı. toplantıya ilk söz alarak başlayan Halk Cephe'liler mahallede yaşanan son süreci özetleyerek ne yapılması konusunda mikrofonu halka uzatarak toplantıyı açtı. mahalleden bir çok farklı kesimin katıldığı toplantı oldukça coşkulu geçti. sırayla söz alan halk farklı farklı bir çok nedene değinerek uyuşturucunun yarattığı sonuçlardan memnuniyetsizliğini dile getirdi. polisinde bu pisliği koruyup kolladığına değinen mahalle halkı çözümü devrimcilerde gördüğünü sık sık tekrarladı. bir mahallelinin; ''polis bu pisliği nasıl temizlesin, emsiyet müdür yardımcısı bile uyuşturucu kaçakçısı çıkmadı mı? '' demesi ve Pirsultan'ın ''bozuk düzende sağlam çark olamaz'' sözünü hatırlatması halktan büyük alkış topladı. mahalleden başka bir bayanın ise; '' bu sorunun en büyük suçlusu aileler ve en önemlisi babalardır, erkeklerin çoğu kahvehane köşelerinde ve ganyan bayilerinde oyun oynarken çocukları bu pisliğin içine batıyor umurlarında değil. bu sorunun çözümünü yalnızca devrimcilerden beklemekte yalnış, bizler halk olarak o insanları acaba yeterince sahipileniyormuyuz? onlar kapımızı çaldığında onları dinlemiş olsak acaba böyle mi olyurduk?'' demesi de yoğun alkış aldı.


toplantının sonlarına doğru söz alan halkın tektek değindği konu başlıklaerı not edilerek yeni bir toplantı-seminer yapılabileceği söylendi. halkında onaylaması ve bir dahaki toplantının daha ziyade seminer tarzında çok boyutlu ( doktorlar-avukatlar-okul müdürleri-muhtarlar vb. kişilerle) ele alınması gerektği söylenerek toplantı tarihi tartışıldı. haftaya aynı gün aynı saatte mahalledeki düğün salonunda çok geniş kesimlerin katılacağı (uyuşturucu satan ve kullanan mahalle gençlerinin aileleriyle beraber katılacağı) bir seminer yapılması kararlaştırıldı. son olarak söz alan Halk Cephe'liler devrimciliğin halk ayrı düşünülemeyeceği bu yüzden devrimcileri özel olarak bir statüye layık görmemeleri gerektiği, devrimciliğin bu pisliklere asla izin vermeyeceği halkında bu konuda devrimcilere olduğu kadar kendilerine de güvenmeleri gerektiği vurgulanarak toplantıya haftaya buluşmak sözüyle son verildi. toplantıya mahalle halkından yaklaşık 300 kişi katıldı.



Toplantıda uyuşturucu kullanımı sorunu ve çözümü konusunda halkın ifade ettiği düşünceler başlıklar halinde şöyleydi:



*mahalle ikiye ayrılmış durumda ( aşağısı ve yukarısı)

*herkesin bilinçlenmesi lazım.

*ailelerin eksikliği. çocuklarına yönelik ilgi ve alaka eksilkliği.

*sosyal faaliyetler için alan yaratılmaması.

*yoksul ailelere yardım edilmesi-yoksulluğun başlıca neden olduğu.

*tıbbi ve hukuki destek sağlanması.

*mahallede denetimi sağlayacak ekipler oluşturulması

*uyuşturucu satıcıları teşhir edilmeli.

*birlik beraberlik içinde olmalıyız.

*toplantılar devaam etmeli.

*mahallelinin kendi sorunlarını çözmede daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

*daha bilimsel çözümler olmalı.

*sosyal aktiviteler olmalı(film gösterimi gibi).

*somut sonuçlar çıkmalı.

*ailelerin dah duyarlı olması gerekiyor.

*okullar denetimsiz, okullar halk tarafından denetimli hale getirilmeli.

*öğretmenler ve müdürlerle konuşulmalı.

*uyuşturucu içenlere ve satanlara ceza verilmeli.
 

6 Ekim 2009 Salı

Uyuşturucu Satıcısına Suçüstü Yapıldı

 6 Ekim 2009 saat 22.30'da Gülsuyu'nda uyuşturucu satıcısına suç üstü yapıldı. Devrimcilerin, devrimci değerlerin kök saldığı mahallerde devletin kendi eliyle yaydığı faaliyetlerin başında uyuşturucu geliyor. Gençlerimiz halk kültürüyle büyümesin, devrimci değerleri öğrenmesin diye harcadığı çabayı uyuşturucu satıcıları için harcasaydı uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar düşmezdi. 

Halk Cepheliler'in mahallede dolaştığı sırada torbacı diye tabir edilen Kenan isimli kişide küçük paketler halinde hazırlananmış esrarlarla dolu bir poşeti ele geçirdi. Bu sırada uyuşturucu satıcısını 15 dakika içinde onlarca kişi arayıp esrar olup olmadığına tanık olundu. Gülsuyu'na çevre semtlerdende alıcıların geldiği anlaşıldı. Halk Cepheliler bunun üzerine halkla birlikte gençlerimizi zehirleyenleri, uyuşturucu kullanmayı meşru görenleri sokak ortasında tek sıra yaparak teşhir ettİ. 

GÜLSUYU SOKAKLARINDA YOZLAŞMAYA KARŞI MÜCADELE KARARLILIĞI... 

Halk Cephelilerin teşhir esnasında sokak boyu evlerde oturan ailelerin zillerine basarak evlatlarını zehirleyeni, onlarla ilişkide olanları gösterip halkın sorunlarına sahip çıkması yönündeki çağrısına halk evlerinden alkşılaral inerek katıldı. Saatler 00.30'a geldiğinde Heykel Meydanında 150'den fazla insan toplanmıştı. Meydanda toplanan kitleden "yozlaşmaya izin vermeyeceğiz", "yozlaşmaya karşı mücadelemiz sürecek" sloganları yükseldi. Halkın karşısına tek sıra halinde dizilen uyuşturucu satıcısı ve alıcıları halka bir kez daha teşhir edildi. Halk Cepheliler'in yozlaşmaya karşı mücadelesinin anlatıldığı konuşmadan sonra halka "bizler adaletin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz fakat adaletin olmadığı her düzende halk kendi adaletini sağlayacaktır" denildi ve halka bunlara verilecek cezanın ne olması gerektiği soruldu. Halkın içinden "bu pisliği bırakacakları konusunda kendilerine söz vermeleri, kendilerinin de onları denetleyeceğini", kararını verdi. Mahalleden gönderilen alıcıların ardından halk, devrimcileri alkışlayıp evlerine döndü. Yozlaşmayı yayanlar halkı karşılarında bulmaya devam edecektir.