7 Eylül 2007 Cuma

1. Gülsuyu - Gülensu Festivali

Mahallelerine sahip çıkmak için festival düzenleyen Gülsuyu halkı "Yozlaşmaya, yıkımlara, yoksulluğa karşı mahallemize sahip çıkıyoruz!" sloganıyla şenliğin ilk günü yürüyüşle başladı.


Gülsuyu'nda yozlaşmaya, yıkımlara karşı örgütlenen ve birçok siyasi parti derneğin birlikte 7-9 Eylül günleri arasında düzenlediği Gülsuyu Festival'inde Grup Yorum'la çoşku bir kat daha arttı.
Saat 19.00'da Gülensu Son Durak'tan Nurettin Sözen Parkı'na düzenlenen yürüyüşe 150 kişi katıldı. "Yoksulluğa Geçit Vermeyeceğiz, Yıkımlara Geçit Vermeyeceğiz, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yozlaşmaya Karşı Gücümüz Birliğimizdir" sloganlarıyla Nurettin Sözen Parkına yürüyen kitle parkta saygı duruşunda bulunarak tüm devrim şehitlerini andı. Yıkımların konu alındığı sinevizyon gösterimi sık sık "Yıkımlara Geçit Vermeyeceğiz" sloganıyla kesildi. Açılış konuşmasının ardından Tiyatro Simurg tek kişilik bir oyun sergiledi. Ardından Grup Diyar sahne alarak türküleriyle şenlikteki yerini aldı. Daha sonra Gülensu Mahallesi Muhtarı Sabri Şeker bir konuşma yaparak destek verdi. Muhtarın konuşmasının ardından Domane Dersim sahne aldı ve beğeniyle dinlendi. Ardından sokak tiyatrocusu Fatih Kolçak "Masallar Diyarı İmparatorluğu" isimli bir kukla oyununu sergiledi. İlk günün sonunda Grup Fırtına sahne aldı. İlk gün çoşkuyla sona erdi.
Şenliğin ikinci gün program saat 17.00'da Tiyatro Simurg'un oynadığı tiyatroyla başladı. Ardından "Yıkımlar ve Barınma Hakkı" konulu panel gerçekleşti. Orman Mühendisi Mehmet Göçebe, Mimar Sinan Üniversitesi Şehir Planlayıcısı Beşime Şen, Celal Beşiktepe ve Sosyolog Şükrü Aslan katıldı. Yıkımlara karşı alınması gereken tavır ve halkın barınma haklarına değinildi. Daha sonra Babil Halk Sahnesi tiyatro gösterileriyle beğeni topladılar. Ardından sahne alan sanatçılar Gülsuyu halkının haklı mücadelesine omuz verdiler. Kısmet Yıldız Kürtçe türküleriyle, Birol Topaloğlu Lazca türküleriyle halkların kardeşliğine örnekler sundu.

İkinci günün sonunda yoğun alkış ve sloganlarla Grup Yorum sahne aldı. Söyledikleri türküler sık sık sloganlarla bölünen Grup Yorum marşlarla ve türküleriyle hüzünlendirdi, halaya durdurdu.

Konser sırasında bir konuşma yapan Grup Yorum üyesi İnan Altın Gülsuyu'nda sürdürülen yozlaşmaya karşı mücadeleyi desteklediklerini bu düşüncelerle orada bulunduklarını ve bundan sonrada yanlarında olacaklarını belirtti. Grup Yorum'un şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden yüzlerce kişi alandaki coşkuyu daha da artırdı.

İkinci gün Grup Yorum'un mücadele türküleriyle son buldu.

Üçüncü gün "Yozlaşmaya Karşı Çözüm Yolları" başlıklı panelle başladı. Konuşmacılar Temel Haklar Federasyonu Başkanı Asuman Akça, DHP'li Yılmaz Kes yozlaşmayı ve mücadele yöntemlerini anlatırken, örgütlenme çağrısında bulundular. Ardından şenlik İdil Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi'nin kısa bir tiyatrosuyla devam etti. Daha sonra sırasıyla sahne alan Grup Çinko, Grup Toroslara Yolculuk, Gülnaz Oğuz, Soner Soyer, Hasan Sağlam türküleriyle Gülsuyu halkının yanında oldular. Şenlik boyunca HÖC'ün de içinde bulunduğu standlar açık kalırken, üç gün boyunca birliktelik çağrıları yapıldı.