16 Haziran 2007 Cumartesi

"Kürt Halkına Özgürlük" başlıklı basın açıklamasına polisin saldırısı protesto edildi ve gözaltıların serbest bırakılması istendi.

Taksim Tramvay Durağı'nda 16 Haziran günü saat 13.30'da yapılmak istenen "Kürt Halkına Özgürlük" başlıklı basın açıklamasına polisin saldırmasını protesto etmek ve gözaltıların serbest bırakılmasını istemek amacıyla Gülsuyu Gülensu Okul Durağı'ndan Heykel Meydanı'na kadar bir yürüyüş yapıldı.
Saat 21.00'da HÖC, ESP, BDSP, Partizan, PDD bileşenlerinin katıldığı yürüyüşte "Kürt Halkına Özgürlük, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Biji Bratiya Gelan, Gözaltılar Serbest Bırakılsın, Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atıldı. "Kürt Halkına Özgürlük Gözaltılar Serbest Bırakılsın" pankartın açıldığı açıklamaya 70 kişi katıldı. Yapılan açıklamada şunlara değinildi: "Kürt sorunu, ilhaklar, işgallerle, katliamlarla çözülemez.

Kürt halkına karşı devletin seferberliği şovenist kışkırtmalarla, tehditlerle, tacizlerle ve asimilasyonla devam ediyor. 80 yıldır yok saydığı katlettiği Kürt halkına karşı bu gayrı- meşru saldırısına tekrar etmek için provakosyonlara ve kışkırtmalara zemin hazırlıyor. Bu topraklardaki bir sorunu, sınırların dışında tarif etme gibi bir ucubeyi, bir başka bir deyişle inkar ve imha politikasın uzun süre devam ettirebilmek, açık ki devltin halkın belli bir kesiminin desteğini olması ile yakından ilgilidir. Burada da devreye şovenist ve "terörizm" söylemi giriyor ve özelde Türk ulusu üzerine yoğun bir kampanya yürütülüyor.

Medyasıyla, eğitim kurumlarıyla süren bu kampanya özellikle şu son yıllarda zirveye ulaşmış durumda. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi ile tüm Anadolu halklarının beyinlerini dumura uğratan kendi sorunlarından ve çözümlerinden de uzaklaştıran bu gerici propaganda çözümsüzlükte ısrar etmenin açık kanıtıdır.

Bugün Taksim Tramvay durağından demokratik kitle örgütlerinin yapmak istediği basın açıklamasına onlarca gözü dönmüş devletin polisi saldırarak onlarca kişiyi gözaltına almıştır. Kürt halkına karşı tahammülsüzlüğünü burada da tekrar etmiştir.

80 yıllık zülümde Kürt halkını yok edemediniz, kimliğini ulusal haklarını talep etmekten vazgeçiremediniz. Yine vazgeçiremezsiniz. Bir değil binlerce kez daha sınır ötesi opersayon yapsanız Kürt illerinin dağını, taşını yakıp yıksanız da Kürt halkının özgürlük hakkı, kendi kaderini tayin hakkı hep varolacak."

15 Haziran 2007 Cuma

Gülsuyu'nda Yozlaşmaya Karşı Yürüyüş Yapıldı

Yozlaşmaya karşı mücadele ettikleri için tutuklananların serbest bırakılması için yapılan yürüyüşün ikincisi 15 Haziran 2007'de Gülsuyu'nda son durak ve Heykel arasında gerçekleştirildi.
Gülsuyu Haklar ve Özgürlükler Cephesi Temsilciliği meşale ve pankartlarla saat 21.00'de 60 kişiyle yürürken balkondan ve pencereden izleyen halkın alkışladığı gözlendi.

Son duraktan sloganlarla Heykel'e gelen kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yozlaşmaya karşı mücadele ettiikleri için tutuklananların serbest bırakılması taleplerini yineleyen HÖC'lüler halka; "...hepiniz tanıksınız. Uyuşturucu satıcıları mahallemizde ellerini, kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Hatta mahalle sakinlerinden 'sizi mahallemizde istemiyoruz' diyenlere saldırıyor, dövüyorlar. Fuhuş yaşı 12'ye düştü. Yüzlerce genç kıza-kadına fuhuş yaptıran Manukyan'la en fazla vergiyi verdiği için bu memleketi yönetenler yıllarca övündüler. Kumarhanelerde çocuklarımızın rızkı yeniyor; dur denmiyor … Hepsi ama hepsi polis koruması altında. Ne de olsa bu ülkede çetesi-mafyası, her türlü pisliği yapanlar Susurluk'ta olduğu gibi devlet yetkilileriyle aynı araçlardan çıkıyorlar. … çetelerden rahatsızsak çözümü kendi dışımızda görmeyelim. Mahallemizde pislikleri barındırmayacak olan da biziz. … Yozlaştıranlara net tavır alın, mücadele edenleri sahiplenin, yozlaşmaya karşı mücadeleye katılın…" diyerek çağrıda bulundular.