14 Nisan 2007 Cumartesi

Gülsuyu'nda 30 Mart-17 Nisan Etkinliği

İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde Gülsuyu Temel Haklar Derneği tarafından "16-17 Nisan Şehitlerimizi Anıyor, Umudu Büyütüyoruz" gecesi yapıldı.


Anma ve kutlamanın yapılacağı yerin etrafına pankart ve şehitlerin resimleri asıldı.

Mahir Çayan'ın büyük boy resmi ve altında "Yolumuz Çayanların Yoludur" yazılı pankartı birçok yere asılmış ve etrafına diğer şehitlerin resimler yerleştirilmişti.

14 Nisan günü saat 20.00'da kitlenin sloganlarıyla gece başladı. Şehitler için yapılan saygı duruşundan sonra 'hoş geldiniz' mesajı okundu.

Mesajdan sonra Pendik Temel Haklar Derneği müzik grubunun sahneye çıkıp seslendirdiği türkü ve marşlardan sonra Sarıgazi Temel Haklar Müzik Grubu Umut Yağmuru sahneye çıktı. Umut Yağmuru'nun seslendirdiği türkülerinden sonra bugünün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Bu konuşmanın ardında HÖC adına yaklaşan 1 Mayıs hakkında ve neler yapılması gerektiği, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağına vurgu yapılan konuşmalar yapıldı.

Nihat Behram'ın "Haykır Açını Ey Halk" şiiri okunduğu an oldukça etkileyiciydi. Şiir okunduktan sonra yine marşlar ve türkülerle programa devam edildi. "Oy Dere Kızıldere" ve "Ulaş'a Ağıt" türkülerine bütün dinleyicilerin katılmasıyla farklı duygular yaşattı.

200 kişinin katıldığı gecede en son halaylar çekilmeye başlandı ve 37 yıllık bir tarih havaiyi fişeklerle kutlandı. İki bucuk saat süren program sloganlarla sona erdi.