19 Ağustos 2005 Cuma

1 Nisan Davası Protestoları Sürüyor

Gülsuyu Heykel'de 19 Ağustos günü 1 Nisan 2004'te Türkiye ve Avrupa ülkelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucu sahte belgeler düzenlenerek tutuklananların ve "Ne Amerika, Ne AB, Bağımsız Türkiye' şiarlarıyla Ankara'ya yürüyen, demokratik haklarını dahi kullanmalarına izin verilmeden tutuklanan vatansever, devrimci gençliğin serbest bırakılması için Gülsuyu-Gülensu HÖC Temsilciliği bir basın açıklaması düzenledi.

"Adalet Istiyoruz-HÖC' yazılı pankartın açıldığı eylem Heykel'de sloganlar ve alkışlar eşliğinde başladı.

Saat 20.10'da başlayan basın açıklamasında şöyle denildi; "1 Nisan davasında halen 8 kişinin tutuklu olarak yargılandığı, haklarında somut hiçbir delil olmadığı hak, hukuk, adalet ayaklar altına alınarak bir komplo sonucu tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Vatansever gençlerimiz ne Amerika, ne AB bağımsız Türkiye özlemini Ankara'nın göbeğinde haykırdığı için tutuklanarak f Tipi hapishanelere atıldılar."

Basın açıklaması 24 Ağustos Çarşamba günü saat 09.30'da Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi ve 25 Ağustos Perşembe günü Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmalara katılım çağrısı yapılarak bitirildi.

Açıklama sırasında sık sık "Vatansever Gençlik Susturulamaz', "Sahte Belgelerle Tutuklananlar Serbest Bırakılsın'. Ne Amerika, Ne Ab, Bağımsız Türkiye', "Gençlik Geleceğimizdir, Geleceğimize Sahip Çıkalım', "Seslerine Sesimizi Katalım', "Adalet Istiyoruz" sloganları atıldı.