24 Temmuz 2005 Pazar

Gülsuyu-Gülensu Temel Haklar Açılış Şenliği Yapıldı:'Örgütlü Halk Yenilmez'

Bir süre önce kurulan Gülsuyu-Gülensu Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, 17 Temmuz günü mahalle halkıyla birlikte yaptı açılışını. Hatırlanacağı gibi, geçen hafta da Temel Haklar Federasyonu kurularak, Temel Haklar Dernekleri mücadelede daha güçlü bir mevziye kavuşmuştu. 
Gülsuyu'nda düzenlenen açılış şenliğine, 1250 kişi katıldı. Açılış ilk olarak Temel Haklar önünde gerçekleştirildi. Ardından Özgürlük Parkı'na gidilerek şenlik burada devam etti. Devrim şehitleri adına saygı duruşunun ardından konuşan Dernek Başkanı Tuncay Patır, yozlaşmaya, yoksulluğa, yıkımlara karşı, işsizliğe, aşsızlığa, adaletsizliğe, işbirlikçiliğe, zulme, sömürüye karşı kurulduklarını belirterek, "gücümüz birliğimizdir. Örgütlü halk yenilmez. Gelin birlikte çözelim sorunlarımızı, birlikte mücadele edelim" dedi. Gürkan Kıraç'ın okuduğu şiirin ardından, Nurettin Güleç Kürtçe ve Türkçe türküler söyledi. Grup Yorum'un sahneye çıkmasıyla birlikte coşku daha da arttı. Yorum üyesi Öznur Turan, Kurtköy'de emekçi halka yapılan yıkım saldırılarını kınayarak, "onların yanından geliyoruz ve onların yanında olacağız" dedi. Ardından, Grup Yorum türkü ve marşlarını kitleyle birlikte söyledi. 
Açılış sırasında sık sık "Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz, Kahramanlar Ölmez Halk Yenilmez, Eyüp Beyaz Ölümsüzdür, Kurtuluş Kavgada Zafer Cephede" sloganları atılırken, "Haklıyız Kazanacağız" marşı büyük coşkuyla söylendi. 

4 Temmuz 2005 Pazartesi

Eyüp Beyaz Ölümsüzdür

4 Temmuz akşamı  Gülsuyu Gülensu Mahallesi'nde "Eyüp Beyaz Ölümsüzdür" pankartı açılarak meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Eyüp'ün resimlerinin de taşındığı yürüyüş boyunca Eyüp Beyaz'ı selamlayan, umudun adını haykıran sloganlar atıldı. Heykel Meydanı'nda açıklama ile biten eyleme 70 kişi katılırken, mahalle halkı alkışlarıyla destek verdi